Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivä 1.10.

8.9.2018

Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivänä maanantaina 1.10. juhlistamme Tampere-päivän lisäksi kansalaisjärjestötoimintaa ja kansalaisaktiivisuutta Kansalaisten Tampere -tilaisuudessa Keskustorilla.

Tarjoamme teltalla juhlakahvit kaupunkilaisille. Lisäksi teltalla on luvassa ohjemaa, jonka tarkemmat tiedot julkistetaan syyskuun aikana. Kansalaisten Tampere -tilaisuuden järjestää Artteli-kumppanuusyhdistys jäsenjärjestöineen.

Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivää vietetään 1.10. valtakunnallisesti Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi.

"Miina Sillanpään ansiot yhteiskunnallisena vaikuttajana, sosiaalipoliitikkona ja naisasianaisena ovat elähdyttäneet lukuisia yhteisöjä, järjestöjä ja yksittäisiä ihmisiä. Yhtä tärkeä yleisen ja pysyvän liputuksen aihe on kansalaisvaikuttaminen. Kansalaisyhteiskunta ja kansalaisvaikuttaminen ovat tärkeitä yhteiskuntien kehitykselle. Ne varmistavat sen, että ihmisten keskinäinen sekä ihmisten ja päättäjien vuoropuhelut ovat jatkuvia. Kansalaisyhteiskunta varmistaa osallisuutta ja luo yhteiskuntaan kiinteyttä. Kansalaistoimintaan liittyvä vastavuoroisuus pitää nykyisinkin yhteiskunnan eriarvoistuessa yllä ihmisten välistä luottamusta." - Miina Sillanpää -seura.

Lue laajempi katsaus liputuspäivän taustoista ja uudesta liputuspäivähakemuksesta.